Normen en waarden

Wij vinden normen en waarden van groot belang. Het eigen maken van normen en waarden maakt onderdeel uit van de morele ontwikkeling. Binnen en (buiten) de groep doen zich situaties voor waar van op dit gebied veel leermomenten zijn (bijv. pijn en verdrietige situaties, ruzie of een maatschappelijke gebeurtenis). Door de reacties van groepsleiding op dit soort situaties ervaart een kind wat wel en niet goed is. Het eigen gedrag van groepsleiding heeft hierbij dus een belangrijke voorbeeldfunctie.

Wij keuren agressief gedrag (zowel verbaal als non-verbaal) af voor kinderen, maar ook voor alle volwassenen waar het kind mee te maken krijgt (groepsleiding en ouders). In onze doelstelling zoals geformuleerd in de inleiding van dit plan, maar ook in de voorgaande stukjes zijn al heel wat normen en waarden voorbij gekomen waaronder:

– Waarderen en respecteren van jezelf en van anderen
– Sociaal zijn
– Eerlijk zijn
– Zorgvuldig omgaan met spullen
– Respect voor privacy van een ander

Voor meer informatie hierover verwijzen wij u door naar ons Pedagogisch Beleidsplan, hoofdstuk 1.2.

 

Onze bedrijfsvisie wordt gekenmerkt door een zeer flexibele en individuele aanpak. Wij hebben wij erg korte communicatielijnen, waardoor u als ouder altijd in direct contact staat met de directie. Dit zorgt ervoor dat wij op zeer korte termijn wijzigingen voor u kunnen doorvoeren.

Lees meer
Ons pedagogisch doel is om kinderen een goede basis te geven om uit te groeien tot gebalan-ceerde personen. Dit doen wij binnen een ruimte die een huiselijke, prettige, ontspannen en veilige sfeer heeft, maar tegelijkertijd ook voldoende uitdaging biedt.

Lees meer
“Jezelf veilig en prettig voelen.” Als kinderen zich veilig voelen komen zij beter tot hun recht en zijn zij beter in staat om de wereld te ontdekken en nieuwe dingen te leren. Het opbouwen van dit gevoel doen wij door middel van vaste ruimtes, klasgenootjes en leidsters. Lees meer
Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

  • homepage-caroussel_foto-11

Voorschoolse Educatie Uk & Puk

Wij gebruiken de Voorschoolse Educatie Methode Uk & Puk. Uk & Puk is een totaalprogramma. De activiteiten […]

  • IMG_5323

Sinterklaas 4 december 2014

De Sinterklaasviering is ook dit jaar weer goed verlopen! Alle kinderen zijn het afgelopen jaar […]

  • Sly boy at the table with money

Geen prijsverhoging 2015

Gedurende het hele jaar 2015 zullen wij geen prijsverhoging doorvoeren en blijven wij de voordeligste […]