Visie

U wilt als ouder natuurlijk graag weten hoe een kinderdagverblijf waar u wellicht uw kind naar toe wilt brengen tegen de opvang van kinderen aankijkt. Uiteraard zoekt u een dagverblijf dat zoveel mogelijk aansluit op de wensen van u als ouder, maar wilt u ook dat uw kind de best mogelijke opvang krijgt. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken na te gaan of onze opvang bij u en uw kind past hebben wij onze visie uitgewerkt. Onze visie is ontstaan uit een gecombineerde ervaring van ruim 20 jaar kinderopvang en verandert nog steeds regelmatig mee met de nieuwste ontwikkelingen. Om de visie van kinderdagverblijf ’t Sprookjesland nader toe te lichten hebben wij een aantal kernpunten opgesteld, die de uitgangspunten vormen voor onze werkwijze:

Individuele aanpak

Wij beschouwen elk kind als individu en wij handelen daar ook naar. Voor de plaatsing ingaat voert een van onze leidsters een intake met u uit, waarbij alle aspecten die relevant zijn voor de opvang met u worden doorgenomen. U kunt hierbij onder andere denken aan eetgewoontes, slaapgewoontes, eventuele allergiën, medicijngebruik, troostwijze en specifieke ouderwensen (geen suikers, halal voeding). Wij streven ernaar om de opvang zoveel mogelijk volgens de wensen van de ouders te doen en volgens de methodes die het kind reeds gewend is. Dit zorgt voor een soepele overgang van opvang thuis naar opvang op het dagverblijf.

Korte communicatie lijnen

Doordat wij als kleinschalig familiebedrijf de volledige directie vormen, zijn wij altijd direct bereikbaar en beschikbaar. Wij zijn als directie zeer nauw betrokken bij het dagverblijf en voeren zelf alle werkzaamheden uit. Zo stellen wij bijvoorbeeld zelf de contracten op, voeren wij zelf de financiële administratie, maken wij zelf de roosters en voeren wij zelf het dialoog met onze klanten.

U hoeft bij ons dan ook niet eerst naar een medewerker te stappen, die de vraag vervolgens neerlegt bij een locatiemanager, die vervolgens weer met de regio-coordinator moet spreken, zodat die op zijn beurt weer contact op kan nemen met de directie, voordat u eindelijk antwoord krijgt. U kunt bij ons altijd rechtstreeks met de directie spreken en wij zijn dan ook altijd één telefoontje van u verwijderd, voor al uw vragen.

Flexibiliteit

De korte communicatielijn zorgt ervoor dat wij zeer flexibel kunnen werken. Zo is het ruilen van dagen, het meer of minder afnemen van dagen en het verschuiven van opvangtijden bij ons geen enkel probleem. Wij accepteren ook klanten uit de zorg, die vaak met flexibele roosters werken. Wij hanteren zelfs geen opzegtermijn voor het afnemen van meer of minder dagen. Indien uw situatie veranderd, veranderen wij probleemloos en direct met u mee. U heeft hiermee dan ook altijd de opvang die u nodig heeft.

Klein familiebedrijf

De reden dat wij zulke topkwaliteit opvang kunnen aanbieden tegen een lage prijs is omdat wij een familiebedrijf zijn, waarbij wij alle werkzaamheden zelf uitvoeren. Doordat wij zelf de directie en het management vormen hebben wij geen regio-coordinator of vestigingsmanagers nodig. De inkopen, personeelsselectie, facturering en oudercontacten doen wij ook. Daardoor hebben wij geen inkoper, administratief medewerker en personeelswerver nodig. Zoals u begrijpt scheelt het niet in dienst hebben van al deze medewerkers veel geld. Doordat wij deze kosten niet hoeven te maken kunnen wij onze zeer lage prijs hanteren, zonder in te hoeven leveren op kwaliteit.