Emotionele veiligheid

De basis van al het handelen van de groepsleiding is het bieden van een gevoel van veiligheid aan het kind. Hierbij is een vertrouwensrelatie met de pedagogisch medewerker onmisbaar. Vaste rituelen, ritmen en regels zorgen ervoor dat kinderen zich zeker voelen. Vanuit een veilige basis durven én kunnen zij de wereld gaan ontdekken. Persoonlijk contact met de pedagogisch medewerker, een vertrouwde omgeving en de aanwezigheid van bekende groepsgenootjes dragen bij tot het verkrijgen van een veilig gevoel. Kinderen zullen vanuit een veilige gevoel op allerlei ontwikkelingsgebieden zich meer ontwikkelen en de omgeving gaan ontdekken. Dit komt ten goede aan zowel de sociale ontwikkeling als de emotionele ontwikkeling.

Voor meer informatie hierover verwijzen wij u door naar ons Pedagogisch Beleidsplan, hoofdstuk 1.2.

“Vertrouwen hebben in jezelf.” Wij zien elk kind als invididu en willen dit individu een basis geven zich te ontwikkelen tot een zelfstandig persoon, die vertrouwen heeft in zichzelf, voor zichzelf op durft te komen en eigenwaarde heeft.Lees meer
“Leren functioneren binnen een sociale groep.” Wij zien ’t Sprookjesland als een samenleving in het klein, waar kinderen kunnen oefenen op hun sociale vaardigheden. Wij ondersteunen ze hierbij en sturen bij waar nodig.

Lees meer
“Begrijpen wat wel en niet mag, en waarom.” Wij streven ernaar om de kinderen te leren om sociaal en eerlijk te zijn, jezelf en andere te waarderen en respecteren, zorgvuldig om gaan met klasgenootjes en begrip te geven.

Lees meer
Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

  • homepage-caroussel_foto-11

Voorschoolse Educatie Uk & Puk

Wij gebruiken de Voorschoolse Educatie Methode Uk & Puk. Uk & Puk is een totaalprogramma. De activiteiten […]

  • IMG_5323

Sinterklaas 4 december 2014

De Sinterklaasviering is ook dit jaar weer goed verlopen! Alle kinderen zijn het afgelopen jaar […]

  • Sly boy at the table with money

Geen prijsverhoging 2015

Gedurende het hele jaar 2015 zullen wij geen prijsverhoging doorvoeren en blijven wij de voordeligste […]