Risico-inventarisatie

Binnen ons dagverblijf streven wij naar een zo veilig en gezond mogelijke omgeving. Om dit te bereiken voeren wij jaarlijks een risico inventarisatie uit voor zowel de veiligheid als voor de gezondheid.

Het opstellen van de risico inventarisatie begint met het invullen van de inventarisatielijsten van alle mogelijke gevaren. Deze gevaren kreigen een bepaalde meldcode mee op basis van de kans dat het voorval zich voordoet (grote of kleine kans) gecombineerd met de mogelijke gevolgen en schade als het voorval zich voordoet (grote of kleine gevolgen).

Deze inventarisatie wordt voor elke groepsruimte uitgevoerd, zodat we van elke ruimte weten waar rekening gehouden mee dient te worden. Een mogelijk gevaar is bijvoorbeeld het beknellen van de vingers tussen de deur. Om dit op te lossen hebben wij overal vingerstrips geplaatst. Een ander mogelijk gevaar is dat het binnen in het pand te warm wordt in de zomer. Wij hebben daarom in elke ruimte een thermometer hangen om de temperatuur in de gaten te kunnen houden. Op onze vestigingen in Almere en Lelystad hebben wij de ramen laten bekleden met zonwerende folie, die ervoor zorgt dat er 80 procent van de UV-stralen buiten blijft, waardoor het binnen niet zo snel opwarmt. Zo zijn er tal van voorbeelden van mogelijke risico’s en wordt er continu gezocht naar oplossingen op zoveel mogelijk risico’s te beperken.

Zodra de risico inventarisatie is ingevuld wordt er in eerste instantie gekeken naar mogelijke risico’s met grote gevolgen. Hiervoor wordt direct een oplossing gezocht en deze oplossing wordt zo snel mogelijk toepast in de praktijk. De risico’s met kleine gevolgen zijn daarna aan de beurt en ook daarbij streven wij ernaar deze of zoveel mogelijk uit te sluiten, of de gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Deze uit te voeren handelingen worden vastgelegd in de actieplannen.

Uiteindelijk wordt het geheel verwerkt tot een overzichtelijk en leesbaar document, in de vorm van een werk-protocol. Deze werk-protocollen zijn op thema gesorteerd, bijvoorbeeld “veilig slapen”, “buitenspelen”, “schoonmaak”, “ziekte” en dergelijke. Een volledig overzicht van onze werk-protocollen met daarin gedetailleerder informatie over onze werkwijze treft u aan op deze website onder Protocollen.

 

De oudercommissie ondersteunt ’t Sprookjesland met adviezen en suggesties. Wijzigingen in beleid worden voorgelegd aan de commissie. De commissie behartigt de belangen van ouders die hun kind naar ’t Sprookjesland brengen.Lees meer
’t Sprookjesland heeft zowel een interne als een externe klachtenregeling. Indien u als ouder niet tevreden bent dan kunt u dat bij ons aangeven en zullen wij ons best doen een oplossing voor u te vinden. Wij zijn al drie jaar klachtvrij!

Lees meer
Wij hechten veel waarde aan personeel en begrijpen de waarde daarvan. Meer dan de helft van onze personeelsleden heeft dan ook een SPW4 diploma (onderwijsassistent), waarmee ook in het basisonderwijs gewerkt kan worden.Lees meer
Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

  • homepage-caroussel_foto-11

Voorschoolse Educatie Uk & Puk

Wij gebruiken de Voorschoolse Educatie Methode Uk & Puk. Uk & Puk is een totaalprogramma. De activiteiten […]

  • IMG_5323

Sinterklaas 4 december 2014

De Sinterklaasviering is ook dit jaar weer goed verlopen! Alle kinderen zijn het afgelopen jaar […]

  • Sly boy at the table with money

Geen prijsverhoging 2015

Gedurende het hele jaar 2015 zullen wij geen prijsverhoging doorvoeren en blijven wij de voordeligste […]