Kinderdagverblijf Amsterdam Zuidoost

In februari 2007 heeft Kinderopvang ’t Sprookjesland haar tweede Kinderdagverblijf geopend, gelegen op de grens tussen Amsterdam Zuidoost en Amsterdam Duivendrecht. Deze vestiging is op basis van de jarenlange ervaring die wij hadden vanuit onze eerste vestiging ingericht en opgezet naar onze eigen wensen. Dit brengt een aantal grote voordelen met zich mee. In Amsterdam Zuidoost hebben wij drie groepen beschikbaar in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Momenteel worden alle groepen gebruikt. In Amsterdam werken wij met horizontale groepen, waarbij kinderen naar leeftijd worden ingedeeld. Wij kunnen maximaal 29 kinderen per dag opvangen en zijn daarmee erg kleinschalig en gericht op het individu. De lijsten met stamgroepen hangen bij ons in de hal op locatie, ter informatie aan ouders.

Kinderen worden hierbij op basis van ontwikkelingsniveau en beschikbare plaatsen ingedeeld. Dit doen wij altijd in overleg met ouders.

Bekijk het fotoalbum

Onze voordelen

Wij werken zoveel mogelijk met vaste medewerkers op de groepen. Zowel ouders als kinderen hebben hiermee een bekend gezicht en een vast aanspreekpunt. Aan elke groep worden 3 vaste leidsters toegewezen die op die groep werken. Dit zorgt voor rust en regelmaat op de groepen.

Ons Kinderdagverblijf in Amsterdam Zuidoost heeft bij elke groep een eigen keuken, een eigen toiletruimte en een eigen slaapruimte. Dit zorgt ervoor dat leidsters bij ons nooit weg hoeven naar een centrale keuken of centrale verschoonruimte. De groepen zijn daarmee volledig autonoom. Onze leidsters blijven dan ook altijd bij de kinderen om toezicht te houden.Elke ruimte heeft meerdere in- en uitgangen in verband met vluchtwegen en veiligheid. Onze vloeren en muren hebben een lichte neutrale tint, die rust en comfort uitstraalt. Met alle accessoires, meubels, speelgoed, knutselspullen en dergelijke kunnen we het zelf zo druk of rustig maken als we willen, afhankelijk van wat een bepaalde groep nodig heeft.

IMG_3518

Vanaf april 2014 werken wij met de methode Uk en Puk op onze peutergroep. Deze methode is een voorloper van de methode Puk en Ko die op basisscholen wordt gebruikt. Door het gebruik van deze methode heeft uw kind een zo soepel mogelijke overgang van kinderdagverblijf naar basisschool en hebben de kinderen alvast een stukje basiskennis. Meer informatie over deze methode treft u aan op de website www.pukenko.nl

Puk

Wij verzorgen zelf twee keer per week de inkoop van onze boodschappen. Dit zorgt ervoor dat onze producten zoals fruit, brood, beleg, vla en yoghurt etc. altijd vers zijn.Wij houden tevens rekening met mogelijke allergiën of geloofsovertuigingen. Daarbij schaffen wij op verzoek van de ouder bijvoorbeeld Halal-producten aan of biologische/soya producten.

Ons Kinderdagverblijf Amsterdam Zuidoost is de kleinste van de drie. Met een maximaal aantal van slechts 29 kinderen per dag kunnen wij op een erg individueel niveau kennismaken met ouders en kinderen. Door deze kleinschaligheid heerst er ook veel rust op het dagverblijf, waardoor kinderen zich snel op hun gemak voelen.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws