Kinderdagverblijf Almere Buiten

In september van 2009 heeft ’t Sprookjesland haar nieuwste vestiging geopend in Almere. Deze vestiging is op basis van de jarenlange ervaring die wij hadden met onze andere twee vestigingen volledig opgebouwd, ingericht en opgezet naar onze eigen wensen. Dit brengt een aantal grote voordelen met zich mee. In Almere hebben wij vijf groepen beschikbaar in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Deze groepen zijn horizontaal, waarbij de kinderen op basis van leeftijd en ontwikkelingsniveau worden ingedeeld. Dit doen wij altijd in overleg met ouders. Momenteel zijn er vier groepen in gebruik.

Wij werken zoveel mogelijk met vaste medewerkers op de groepen. Zowel ouders als kinderen hebben hiermee een bekend gezicht en een vast aanspreekpunt. Aan elke groep worden 3 vaste leidsters toegewezen die op die groep werken. Dit zorgt voor rust en regelmaat op de groepen.
Wij hebben bij elke groep een eigen keuken, een eigen toiletruimte en een eigen slaapruimte. Dit zorgt ervoor dat leidsters bij ons nooit weg hoeven naar een centrale keuken of centrale verschoonruimte. De groepen zijn daarmee volledig autonoom. Onze leidsters blijven dan ook altijd bij de kinderen om toezicht te houden.

Elke ruimte heeft meerdere in- en uitgangen en alle ruimtes op de benedenverdieping hebben een directe uitgang naar onze buitenruimte toe.

Onze vloeren en muren hebben een lichte neutrale tint, die rust en comfort uitstraalt. Met alle accessoires, meubels, speelgoed, knutselspullen en dergelijke kunnen we het zelf zo druk of rustig maken als we willen, afhankelijk van wat een bepaalde groep nodig heeft.

Door een verdeling naar leeftijd te maken kunnen wij ervoor zorgen dat kinderen leeftijdsgenootjes om zich heen hebben die zich in dezelfde fase bevinden als uw kind. De inrichting en het spelaanbod zijn per groep afgestemd op het ontwikkelingsniveau en streefdoel van de kinderen. Zo heeft een babygroep bijvoorbeeld veel baat aan rust en ontspanning, terwijl verkenning, leren en uitdaging de centrale begrippen zijn op een peutergroep.

Wij hebben een zeer riante buitenruimte van maar liefst zo’n 400 vierkante meter. Deze buitenruimte bevindt zich aan de zonnige zuidkant, waardoor we vaak met een lekker zonnetje naar buiten kunnen. De buitenruimte is volledig afgezet met een hek en heeft een aantal speelhuisjes, schommels, wipkippen en een grote hoeveelheid ren-, fiets- en voetbalruimte.

Daarnaast hebben wij aan de voorkant van ons gebouw nog een extra buitenruimte aan de noordkant. Deze ruimte kunnen wij gebruiken op de echt hete dagen, waarbij het op sommige momenten te warm is op de zuidkant. Deze ruimte kunnen wij ook gebruiken om met de baby’s naar buiten te gaan, zodat deze in een rustige en veilige omgeving buiten kunnen verblijven.Wij gaan dagelijks naar buiten en passen onze buitenspeeltijd aan het weer aan.

Wij verzorgen zelf twee keer per week de inkoop van onze boodschappen. Dit zorgt ervoor dat onze producten zoals fruit, brood, beleg, vla en yoghurt etc. altijd vers zijn. Op de babygroep maken wij zelf de groentehapjes van verse ingrediënten. Wij houden tevens rekening met mogelijke allergiën of geloofsovertuigingen. Daarbij schaffen wij op verzoek van de ouder bijvoorbeeld Halal-producten aan of biologische/soya producten.

Vanaf januari 2013 werken wij met de methode Uk en Puk op onze peutergroep. Deze methode is een voorloper van de methode Puk en Ko die op basisscholen wordt gebruikt. Door het gebruik van deze methode heeft uw kind een zo soepel mogelijke overgang van kinderdagverblijf naar basisschool en hebben de kinderen alvast een stukje basiskennis. Meer informatie over deze methode treft u aan op de website www.pukenko.nl

Locatie Almere Buiten

Hawaiiweg 30-32
1339 NW Almere Buiten
Telefoon: 036-535 2323
GSM: 06 – 338 266 37
LRK: 179.559.539